Notes160x600
Rollup
Istog trena zaustavlja dijareju: Poslije ovoga nećete imati problema sa crijevima i nadutosti

Istog trena zaustavlja dijareju: Poslije ovoga nećete imati problema sa crijevima i nadutosti

Ukoliko inače imate problema sa probavom, donosimo vam koje kućne trikove treba da isprobate.

Sjemenke pjeskavice

Jedan od najboljih prirodnih boraca protiv problema sa probavom jesu sjemenke pjeskavice koje sadrže veliku količinu sluzi koja štiti sluznicu i zaustavlja dijareju. Ukoliko pomiješajte jednu malu kašiku sjemenki s dvije kašike probiotika, koju ćete da sažvačete i progutajte.

Jabučni ocat

Ova namirnica se koristi u brojne svhe, a tako je mnogi koriste i kada žele ljudi da pokušaju da izgube višak kilograma. Ipak, on također može da pomogne i kod balansa nečije crijevne mikro flore, kako je jabučni ocat učinkovit u borvi protiv bakterija koje uzrokuju dijareju u organzmu. U čašu vode slobodno dodajte kašiku octa, a ovu mješavinu pijte i do dva puta dnevno.

Bijela riža

Svi znaju da se kuhana, bijela riža koristi u borbi protiv želučanih tegoba, kako se zaista lako probavlja, a uz to ne izaziva ni mučnine ili iritacije želuca. Potrebno je samo da pojedete šaku lagano zasoljene bijele riže svaki put kad osjetite glad, a ubrzo će se i vaši probavni problemi ustabiliti.

Banana

Ovo će sigurno mnogima da bude „najbezbolnija opcija“, kako je riječ o ukusnom i slatkom voću koje uz to još zatvara probavu, pa je tako idealan borac protiv dijareje. U njima se sadrži velika količina pektina koji se preporučuje kod želučanih tegoba, a uz to one sadrže i velike količine kalija i elektrolita koje tijelo gubi tokom prekomjernog izbacivanja tekućine. Slobodno tokom dana možete da pojedete jednu do dvije zrele banane.

Komentari