Notes160x600
Rollup
Ispovijest supruge Mirsada Kerića koja je rasplakala region: Niz obraze su mu se slijevale suze kada su isključili aparate

Ispovijest supruge Mirsada Kerića koja je rasplakala region: Niz obraze su mu se slijevale suze kada su isključili aparate

Prije skoro mjesec dana dogodila se teška saobraćajna nesreća koja je zauvijek promijenila živote porodica Šaulić i Kerić, kako su zbog povreda koje su zadobili preminuli i poznati pjevač, Šaban Šaulić, ali i njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik, Mirsad Kerić.

Dok je Šaban preminuo odmah po dolasku u bolnicu, Mirsad se borio svim snagama u idućih nekoliko dana, ali nažalost, poslije detaljnih pretraga koje su doktori u njemačkoj bolnici proveli, došli su do zaključka da je njegov mozak već bio mrtav, te da su aparati bili sve što ga je održavalo u životu.

To otkriće je uništilo Mirsadovu suprugu, Ružicu Kerić, koja je priznala medijima da tog kobnog dana, dok su se ljekari borili da spase Mirsadov život, da je ona gledala kako se niz obraze njenog supruga slijevaju suze. Srce joj se slamalo, ali shvatala je da je liječnički tim radio sve što je bilo u moći običnih ljudi. U svakom slučaju, ni to nije bio neki spas ili utjeha za nju nakon što je izgubila svog muža.

Mirsad je sahranjen u Njemačkoj, a prilikom posljednjeg pozdrava koji su mu uputile brojne kolege i članovi njegove porodice, svirali su Šabanovi hitove, koje je Mirsad volio svim srcem i koje je rado i sam svirao i pjevao.

Proći će puno vremena prije nego će se obje porodice ponovo osjetiti kao prije, kako se njihov gubitak ne može ni opisati, a nikad ga niko neće moći nadomjestiti u potpunosti, niti se ta praznina može nečim da ispuni poslije gubitka dragih osoba.

Komentari