Notes160x600
Rollup
Instagram joj spasio život: Zahvaljujući društvenoj mreži pobijedila opaku bolest!

Instagram joj spasio život: Zahvaljujući društvenoj mreži pobijedila opaku bolest!

Mlada studentica psihologije Emel Levis iz Engleske odlučila je podijeliti svoju tešku životnu priču. Naime, mlada studentica imala je taj problem da je bila nezadovoljna svojim fizičkim izgledom, stalno je imala osjećaj da izgleda ružno i debelo, zbog osjećaja koji je pratio, svoju kilažu dovela je do 30kg.

Sedam puta je završavala u bolnici, od tog perioda Emel počinje svoju bitku sa anoreksijom. Kada su joj ustanovili da boluje od anoreksije, ni tada nije bila svjesna šta ta bolest nosi sa sobom. Kako kaže nije se osjećala toliko slabo, samo je smetala hladnoća. Bilo joj je toliko hladno da je imala bolove zbog toga.

Jednom prilikom naišla je na neke Instagram naloge koji su je trgnuli i dozvali, shvatila je da je vrijeme da se izbori sa bolešću. Jednog dana ležala je na krevetu i osjećala da umire, shvatila je da ništa na svijetu nije vrijedno njenog života.

Danas ova djevojka ima 55kg, redovno trenira, i može se pohvaliti tim da je pobijedila anoreksiju. Danas mlada Emel želi održavati motivacione govore, kako bi probudila svijest kod ostalih djevojaka, sve sa ciljem da što manje djevojaka prođe pakao kroz koji je prošla Emel. Pogledajte fotografije:

Komentari