Notes160x600
Rollup
Imate problema sa VLAGOM u stanu, EVO kako da je se riješite

Imate problema sa VLAGOM u stanu, EVO kako da je se riješite

Možda niste znali ali vlaga je jako opasna za vaše zdravlje, i izaziva različite alergije a imaju i neugodan miris. Na samom početku treba se riješiti problema, a to znači da treba da orošite prozore.

Ukoliko niste znali i kako da spriječite alergije, gljivice i miris, ali i da se riješite vlage, uz ove načine to će biti samo prošlost.

– Ulje čajevca

Ukoliko pomiješate 450 mililitara vode i dvije kašike ulja čajevca i dobro protresete a zatim našpricate po površinama on će spriječiti vlagu, i zadržati miris nekoliko dana u vašem domu.

– Alkoholni ocat

Ovaj ocat eliminiše 90 % vlage. Naspite ga u bocu i jednostavno nanesite na ugrožena mjesta, a potom ostavite da on odradi svoj posao. Pošto ima jak miris preporučuje se da dodate nekoliko kapljica eteričnog ulja.

– Soda bikarbona

Sama po sebi soda bikarbona je odlično sredstvo za čišćenje, a može se pomiješati sa ocatom ili vodom.

– Hidrogen peroksid

Peroksid ulijte u bocu i nanesite na vlažna mjesta i ostavite da djeluje oko desetak minuta, a on će pomoći protiv vlage ukoliko je 3-postotni.

– Sjeme od grejpa

U bocu sa raspršivačem naspijte 450 mililitara vode i 20 kapi ekstrakta sjemenki od grejpa. Potrebno je da bocu dobro protresete da se sastojci sjedine. Kada tekućinu nanesete na problematična mjesta ona će odraditi svoj posao a nije potrebno da brišete sredstvo.

 

 

Komentari