Notes160x600
Rollup
Imala je 35 godina kada su joj rekli da će živjeti još dvije godine: Poslala je potresnu poruku svojim prijateljima prije smrti, a danas njene riječi odzvanjaju svijetom (Foto)

Imala je 35 godina kada su joj rekli da će živjeti još dvije godine: Poslala je potresnu poruku svojim prijateljima prije smrti, a danas njene riječi odzvanjaju svijetom (Foto)

S vremena na vrijeme, na društvenim mrežama saznamo priče koje nas ostave bez teksta, a jednu takvu sam donosimo u našem današnjem članku.

Bejli Meteson je bila još jedna obična mlada žena, kada je, u svojoj 35. godini saznala da joj je ostalo samo još dvije godine života. Naime, prekasno joj je dijagnostikovna jedna jako rijetka bolest, za koju se ni dan danas ne zna šta tačno uzrokuje, nego se samo zna da je to kao da ste izvučeni na lošoj lutriji u životu.

Tada je Bejli imala dečka tek tri mjeseca, a on je ipak odlučio da je ne napusti u tim teškim trenucima, nego da s njom ostane do kraja. Njena odluka da prestane sa terapijama je potresla najviše njene roditelje, kojima je ona bila jedino dijete, pa je posve razumljivo što im je odluka njihove kćerke pala nevjerovatno teško.

Ipak, Bejli je odlučila da umjesto da posljednje mjesece svog života provede po bolnicama, da putuje, pa je tako posjetila trinaest zemalja, među kojima su i Irska, Amerika, Norveška, Španija, Maroko i mnoge druge, a bila je presretna i što je imala priliku da ode na koncert svog omiljenog benda „Coldplay“.

Bejli je preminula 5. aprila, a iza sebe je ostavila veliku prazninu i tugu. Njeni su se osjećali jako potreseno, a kada je njen dečko poželio da ode na neko savjetovanje, saznao je da mu je Bejli prije smrti već zakazala sastanak sa stručnom osobom, kako nije željela da on kroz takvu bol sam prolazi. Poručila je svima da je smisao života da volite nekoga, a da ona nije mogla zamisliti boljeg muškarca sa kojim je provela svoje posljednje dane.

Komentari