Notes160x600
Rollup
Ilustracije koje pokazuju u kakvom svijetu živimo: Tužna istina koja će vas ostaviti bez riječi (Foto)

Ilustracije koje pokazuju u kakvom svijetu živimo: Tužna istina koja će vas ostaviti bez riječi (Foto)

Steve Cutts je animator i ilustrator koji živi u Londonu i koji se nedavno proslavio svojim ilustracijama modernog društva, koje su bez daha ostavile cijeli svijet i sve koji su imali priliku da vide njegov rad. Kao tematiku uzima sve brojne probleme sa kojima se moderni čovjek suočava, a posebno preferira osvrtanje na to koliko smo postali ovisni o tehnologiji, telefonima, laptopima i tabletima, bez kojih danas mnogi ne bi mogli ni da žive.

Ovaj umjetnik je imao težak život, te je u jednom trenutku bio prisiljen da izabere između toga da se bavi umjetnošću i da radi u McDonaldsu, gdje je on odlučio da vjeruje u sebe i da se nastavi baviti crtanjem i slikanjem. Radio je kao glavni kreator umjetničkih scenarija u Glueisobar-u, prije nego je odlučio da riskira sa svime što je postigao i da se osamostali.

Ove ilustracije u današnjem članku su svima tako fascinantne, jer su svjesni da su istinite potpuno, a zapravo je riječ o bolesnim situacijama u kojima se nijedan čovjek ne bi trebao pronaći. Ipak, živimo u takvom društvu i takvim okolnostima, da nam se sve naše navodne slobode čine kao prividne, a da je ovaj svijet, koji je Cutts prikazao na svojim ilustracijama jedino što nam zapravo preostaje i jedino što postoji za nas.

Nikad ne treba zaboraviti da su svi koji su na vlasti tu zato što smo ih mi, običan narod tu postavili, te da je njihova moć samo prividna. Mi smo ti koji držimo konce u svojim rukama, a većina je uvijek mogla da nadjača aristokratiju i pojedince.

Komentari