Notes160x600
Rollup
IAKO USTAVNI SUD NIJE ODOBRIO, SVEČANO OBILJEŽAVANJE DANA RS-a U BANJOJ LUCI

IAKO USTAVNI SUD NIJE ODOBRIO, SVEČANO OBILJEŽAVANJE DANA RS-a U BANJOJ LUCI

9.januar je Dan Republike Srpske, koji nije odobrio Ustavni sud B i H, ali u manjem bh. entitetu će se proslaviti, prema viđenom, biti će veselo i svečano. 
Danas nijedna institucija koja se nalazi u RS neće raditi, kako bi u što većem broju ljudi obilježili ovaj dan, 9. januar.

33d0a5aa89ec96fff873e4ce06f00573

Stotine izvođača je spremno za obilježavanje ove manifestacije. Mnoge muzičke grupe, horovi su spremni da obilježe sa građanima ovaj dan. Banja Luka je već ranije okićena zastavama RS-a, a koliko su spremni dočekali ovaj dan pokazuje i situacija od jučer kada su grad čuvali pripadnici policije sa dugim cijevima i oklopna vozila s mitraljezima.

Do odluke Ustavnog suda BiH se trošilo oko 110.000 KM, obzirom da je nevažeći, smatra se da će se potrošiti znatno više novca. Ono što je zanimljivo, manifestaciji će prisustvovati i Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije, koji je uprkos kritikama, otišao u BiH.

U RS-u ih ne zanimaju nikakve odluke, najbolje govori činjenica kako su 25.septembra prošle godine održali neustavni referendum na području RS-a.

Komentari