Notes160x600
Rollup
Godinama je imala lošu krvnu sliku, a onda je probala ovaj recept: Napitak koji je riješio sve njene probleme

Godinama je imala lošu krvnu sliku, a onda je probala ovaj recept: Napitak koji je riješio sve njene probleme

Poslije zimske sezone, većina ljudi ima oslabljen imunološki sistem, a mnogi koji i inače imaju lošu krvnu sliku, stalno tragaju za receptima koji će im pomoći da se osjećaju bolje, posebno u ovim prelaznim sezonama, koje znaju da budu izuzetno naporne, a kada obaveze stižu sa svih strana.

U današnjem članku vam donosimo jedan recept koji mnogi s pravom nazivaju pravom vitaminskom bombom, kako je sposoban zaista da uradi puno za vaše tijelo. Ono što vam je potrebno jeste 200 ml meda, zatim 200 grama oraha, dva lmuna, 200 grama suhog grožđa, 200 ml soka od šargarepe, te 200 ml soka od cvekle.

Iako je tačno da vam za pripremu treba malo više namirnica, već kad vidite ovaj spisak znate da je riječ o izuzetno moćnom napitku koji će u svakom slučaju da poboljša vašu svakodnevnicu.

Prvo trebate da dva limuna, koja ćete dobro oprati, da ih rasječete na dva dijela, te da izvadite iz njih koštice. Nakon toga, stavite ih u blender zajedno sa korom. Iz ovog razloga je najbolje da koristite organski uzgojen limun, ali ukoliko pak niste sigurni ili vam je njegovo porijeklo sumnjivo, za svoje dobro onda ipak odstranite koru.

Limun koji ste samljeli stavite u neku staklenu teglu, a onda tu dodajte med, cveklu i šargarepu i sve to dobro promiješajte, kako bi se smjesa sjedinila. Dodajte potom suho grožđe i usitnjene orahe i ponovo promiješate. Vaša smjesa je spremna, a trebali biste je čuvati u tegli u frižideru. Uzima se tri puta na dan po jednu malu kašiku prije obroka.

Komentari