Notes160x600
Rollup
GEST OVOG DJEČAKA ĆE VAS ODUŠEVITI I RASTUŽITI! SVI DOKTORI SU SE POKLONILI PRED NJIM!

GEST OVOG DJEČAKA ĆE VAS ODUŠEVITI I RASTUŽITI! SVI DOKTORI SU SE POKLONILI PRED NJIM!

Liang Iaoi je bio jedan sasvim običan jedanaestogodšnji dječak koji je živio u Kini i radovao se svim stvarima kojima se djeca inače raduju. Međutim, nakon što mu je dijagnosticirana neizlječiva bolest, ovaj je dječak neposredno pred smrt izjavio kako želi da donira svoje organe onima kojima su potrebni, onima koji nestrpljivo čekaju transplantaciju. Kako nije stigao da postane doktor, što mu je bila vječita želja, bar na ovaj način je želio da pomogne ljudima.

Iako porodica nije podržavala ovu odluku, poštovali su posljednju želju svog djeteta. Na taj način će Liang Iaoi spasiti nekoliko života i omogućiti mnogim porodicama da nastave živjeti zajedno, mnoga djeca će upravo zbog ovog dječaka imati roditelje. Zbog toga su se svi ljekari, uz najveće moguće poštovanje, poklonili pred ovim dječakom.

Ovaj gest u mnogome doprinosi i podizanju svijesti o važnosti doniranja organa i transplantaciji. Ovo je tema o kojoj se u našoj zemlji jako malo priča, a jako je važna kako bi se mogli spašavati životi u većoj mjeri nego što je to slučaj sad.

Komentari