Notes160x600
Rollup
Fotografije koje će vas ostaviti bez daha: Ove povijesne trenutke dosad niste imali priliku da vidite (Foto)

Fotografije koje će vas ostaviti bez daha: Ove povijesne trenutke dosad niste imali priliku da vidite (Foto)

Zahvaljujući internetu danas imate priliku da vidite razne trenutke koje, da živite u nekom drugom dobu sigurno ne biste vidjeli. Posebno je interesatno što zahvaljujući tome što su informacije svima dostupne, imate priliku da vidite neke slike koje su nastave u raznim dijelovima svijeta, a i one koje su nastale čak i mnogo godina prije nego ste se vi i rodili. Takve fotografije vam donosimo u današnjem članku, a bez ikakve sumnje je da će vas neke od njih ostaviti bez daha.

U doba Velike depresije, kako je odječa bila nisko na ljestvici prioriteta kod najvećeg broja porodica, majke su svojoj djeci šile odjeću od vreća koje su dobijale uz brašno. Zbog toga su kompanije počele da na svoje vreće stavljaju vesele uzorke, kako bi im izašli u susret i usrećili malim znakom pažnje tu djecu koja su kasnije nosila te vreće u vidu hlača ili haljinica.

Na ovoj slici imate priliku da vidite kako se odmara jedan od najvećih svjetskih umova, a sigurno je da su ovi trenuci bili rijetki u njegovom životu. Uz njega je bio i novinar, koji je svaku priliku iskorištavao da bi porazgovarao sa ovim genijalcem.

Ova fotografija koja je nastala 1946. godine u Rumuniji iza sebe krije jednu zaista zanimljivu priču. Naime, ljudi su oduvijek medvjede imali u cirkusima, kako su pravili ubjedljivo najzanimljivi šou, a jedna šaljiva obitelj je odlučila da demonstrira kako se sa medvjedom može izliječiti bol u leđima. Na prvi pogled jeziva slika je ustvari pomalo i simpatična, zar ne?

Komentari