Notes160x600
Rollup
EVO kako da očistite pluća od nikotina i katrana

EVO kako da očistite pluća od nikotina i katrana

Ukoliko ste pušač ili ste već prestali najvjerovatnije su vaša pluća prepunjena toksinima iz cigareta, a da bi ih pročistili nisu vam potrebne tablete ili neki filteri nego ovo čudo prirode.

Naime ovaj napitak koristi svojstva ljekovitih biljki đumbira, luka i kurkuma, i novac koji ste prije davali na žvake ili tablete protiv pušenja možete da sačuvate.

Đumbir je drevni začin koji se još od davnina koristi zbog svojstava koja su iscjeljujuća, a pomažu i kod eliminisanja sluzi u plućima.

Luk po svojoj sadržini ima antikancerogena svojsta odlično se bori i sa malignim stanjem. Kada su u pitanju bolesti disajnog sistema tu je luk jako učinkovit.

Kurkuma je jako bogata vitaminima i mineralima, a sadrži omega 3 masne kiseline. U sebi sadrži i antivirusna, antibakterijska svojstva te se preporučuje i u ishrani a i dobar je u čišćenju pluća.

Ukoliko želite napraviti ovaj napitak trebat će vam :

– 400 grama luka
– litar vode
-400 grama šećera
-2 kašike kurkume
-korijen đumbira veličine palca

Kako da pripremite napitak ?

U vodu dodajte šećer i stavite na rernu da zakipi, potom glavice luka narežite na četvrtine i raskomadajte korijen đumbira i to sve dodajte u zašećerenu vodu.

Kada mješavina ponovo zakipi u to dodajte kurkumu i smanjite vatru na laganu temperaturu. Ostavite mješavinu neka se kuha sve dok se količina vode koju ste nasuli ne smanji za pola.

Potom procijedite vodu i ulijte u staklenku, a kada se ona potpuno ohladi stavite je u frižider i tu držite cijelo vrijeme. Svako jutro na prazan stomak uzimajte po dvije kašike, kao i dva sata nakon večernjeg obroka.

 

 

 

 

 

Komentari