Notes160x600
Rollup
EURO2016 / Francuska nadigrala Njemačku i plasirala se u finale

EURO2016 / Francuska nadigrala Njemačku i plasirala se u finale

Reprezantacija Francuske plasirala se u finale Evropskog prvenstva. Utakmica između Njemačke i Francuske je bila i najbolja utakmica na ovom prvenstvu.  

Utakmica je donijela dobru igru, šanse, lijepe poteze, dobre akcije i golove. Prvo poluvrijeme je proteklo u znaku napada na obje strane. Prvu priliku da postigne gol je imao u 14. minuti Emre Can, a nakon toga je Njemačka zaprijetila preko Schweinsteigera, ali francuski golman Lloris je bio na visini zadatka.

Zatim su francuzi poceli napadati, Griezmann je u 41. minuti imao šansu da dovede Francusku u vodstvo, međutim, bio je neprecizan.

Kada se očekivalo da će prvo poluvrijeme završiti neriješeno, u sudijskoj nadoknadi Schweinsteiger je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija Rizzoli je pokazao na bijelu tačku. Griezman je bio siguran kod izvođenja penala te je doveo Francusku u vodstvo, nakon čega je i završen prvi dio susreta.

Drugo poluvrijeme je započelo dobro, ali nije bilo velikih uzbuđenja. Igrala se 72. Minuta kada je Griezman pogodio za 2:0 i postavio konačan rezultat utakmice.

Nakon toga, Njemačka je bila svjesna da nema šta izgubiti pa su počeli agresivnije napadati. Najbolju priliku je imao Kimmich kada je u 74. minuti pogodio stativu.

Francuska će u finalu Evropskog prvenstva, na kojem je i domaćin, igrati protiv reprezentacije Portugala.

Komentari