Notes160x600
Rollup
Da ne povjeruješ:  Vlasnik otkinuo pijetlu glavu kako bi ga skuhao, a pijetao pobjegao i živio 18 mjeseci bez glave!

Da ne povjeruješ: Vlasnik otkinuo pijetlu glavu kako bi ga skuhao, a pijetao pobjegao i živio 18 mjeseci bez glave!

Da ništa nije nemoguće sve više postajemo svjedoci toga. Međutim ova priča srušit će sve ono što smo mislili da je nemoguće. Priča jednog farmera obišla je cijeli svijet, i bila je aktuelna dugo godina, pa čak i dan danas.

Naime, jedan farmer odlučio je svom pijetlu otkinuti glavu kako bi ga mogao skuhati za večeru, to se dogodilo 10.09.1945, nakon što je farmer iz SAD otkinuo glavu pijetlu, dogodilo se neviđeno čudo. Pijetao je otrčao od svog vlasnika takvom brzinom da ga je billo nemoguće stići.

Naredno jutro farmer je otišao da nahrani svoje kokice u kokošinjcu, a tamo je zatekao svog pijetla kako spava sa ostalim kokicama. Bio je bez glave, a pantrljak svoje glave stavio je pod krilo.

Ovaj slučaj smatra se fenomenom jer je ovaj pijetao živio bez glave 18 mjeseci. Vlasnici ga nisu imali duše dokrajčiti, nego su se brinuli o njemu, hranili ga na kapaljku, i redovno mu čistili otvor na vratu putem kojeg su ga hranili. Jednog dana vlasnici ovog pijetla nisu pronašli kapaljku, te se pijetao ugušio.

Komentari