Notes160x600
Rollup
Da li ćete poslije ovoga konzumirati pivo?

Da li ćete poslije ovoga konzumirati pivo?

Pivo je zasigurno najstarije alkoholno piće na svijetu. Konzumira ga veliki broj populacije, posebno ljudi uživaju u pivu uz dobru tekmu, nakon teškog radnog dana , te u vrijeme praznika i festivala.

Njemački naučnici su iskoristili prošlogodišnji Oktobarfest u Minhenu kako bi izvršili neka ispitivanja na hiljade muškaraca i žena koji su konzumirali dosta alkohola, te koji su pod uticajem tzv “alkoholnog stresa”. Istraživanjima naučnici su otkrili da I najmanja količina piva u organizmu može dovesti do nepravilnog rada srca, što može dovesti do katastrofalnih posljedica.

Kada su se uzeli u razmatranje rezultati ispitanika, naučnici su u najmanju ruku bili zabrinuti, čak kod jednog od četiri ispitanika otkriveno je stanje sinusne tahikardije. Sinusna tahikardija pokazuje da broj otkucaja srca u minuti prelazi sto.

Kod jednog od dvadeset učesnika uočena je veoma zabrinjavajuća aritmija, koja uključuje i atrijalnu fibrilaciju, a za sve one koji ne znaju to može dovesti do iznenadnog srčanog ili moždanog udara.

 

Komentari