Notes160x600
Rollup
Da li će on biti nasljednik Brus Lija: Dječak koji će vas ostaviti bez teksta (Foto)

Da li će on biti nasljednik Brus Lija: Dječak koji će vas ostaviti bez teksta (Foto)

Ryusei Imai ima samo osam godna i živi u Japanu, a o ovom nevjerovatnom dječaku već govori cijeli svijet. Naime, Ryusei je gledao sasvojim roditeljima filmove sa pokojnim glumcem i najvećom legendom borilačkih vještina, Brus Lijem, te mu je vremenom upravo on postao i uzor i htio je da i on postane kao i Brus. Njegovi roditelji su mu dopustili da trenira pod nadzorom, a ubrzo je njegov talenat za borilačke vještine otkriven i potvrđen, a svojim napretkom je uspio da fascinira svakog trenera u čijim se rukama našao.

Danas, Ryusei radi sklekove, hoda na rukama, te itekako vješto izvodi razne borilačke zahvate koji se običnim smrtnicima čine nemogućim i užasno kompleksnim, dok ovaj mali dječak to obavlja sa lakoćom. Ryusei je osim toga i nevjerovatno zreo za svoje godine, a često priča s novinarima, te na trenutak i zaboravite da je u pitanju obično dijete od samo osam godina, već imate dojam da je riječ o puno starijoj osobi.

U nekoliko navrata je naglasio da mu je bitno da iz dana u dan postaje sve bolji, te da se zna nositi sa svojim greškama, te da je ponekad previše spor, a ponekad prebrz, ali zahvaljujući trenerima, uspijeva sve to da ispravi.

U nastavku vam donosimo video prilog o ovom dječaku, a bez ikakve sumnje je da ćete i vi ostati bez daha kad ga ugledate. Ima i onih koji ne misle baš pozitivno o tome što su mu roditelji dopustili da se bavi borilačkim vještinama u ovoj dobi i u ovoj mjeri, ali ipak, procijenite sami.

Komentari