Notes160x600
Rollup
Da je ostala u zajedništvu, Jugoslavija bi bila među top državama Evrope, pogledajte kako bi ona izgledala danas! (VIDEO)

Da je ostala u zajedništvu, Jugoslavija bi bila među top državama Evrope, pogledajte kako bi ona izgledala danas! (VIDEO)

Krajem ove godine navršava se sto godina od perioda formiranja Kraljevine SHS, odnosno početka Jugoslavije.

Jednu od posebnih analiza obavio je putem jutjuba Džozef Pisneti koji je napravio neka upoređivanja, te pokazao kako bi to danas izgledala Jugoslavija. Sad će sto godina, te u tu čast Džozeff Pisneti, odlučio je posvetiti pažnju tom slučaju.

Odlučio se baš fokusirati, I napraviti odličnu analizu, koju je prezentovao  putem svog jutjub kanala. Inače Dzozef je poznat po edukativnim videozapisima. Njegov video o Jugoslaviji privukao je pažnju mnogih.

Kada se bi se Jugoslavila ponovo rodila, imala bi oko 20 miliona stanovnika.  Zemlju bi činilo 35 odsto  Srba, 20 odsto Hrvata, 11 odsto Albanaca, 9 odsto Bošnjaka, osam odsto  Slovenaca, šest odsto  Makedonaca, jedan odsto Crnogoraca, a ostalih 10 posto.

Autor ovog videa naglasio je kako je 2,4 odsto teritorije Bosne i Hercegovine danas leži na minama. Što je šokantno otkriće.

U nastavku pogledajte video koji će  je obišao svijet, zaista se Džozef Pisneti posvetio oko statističkih i historijskih podataka.

Video pogedajte ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=ej1J00avP7k

Komentari