Notes160x600
Rollup
ČOVJEK HEROJ: Billy Agić prodaje automobil kako bi spasio život djevojčice iz Kalesije (FOTO)

ČOVJEK HEROJ: Billy Agić prodaje automobil kako bi spasio život djevojčice iz Kalesije (FOTO)

Billy Agić, osim što je poznat po svojim snimcima koje objaljuje na Youtube servisu, poznat je i po humanosti.

Agić se već dvije godine trudi živote ljudima kojima je pomoć zaista potrebna. Javnost je, nedavno, iznenadio svojom namjerom da donira bubreg, a sada je učinio još jedan nevjerovatan potez kojim bi trebao spasiti živo djevojčici iz Kalesije.

Budući da je djevojčica Nejla bolesna, Billy se odlučio prodati automobil kako bi novac donirao za njeno liječenje. Nejla ima 11 godina, da bi preživjela, hitno mora operisati kičmu, a operaciju je potrebno raditi u Zagrebu. Za operaciju je potrebno 12.000 eura, a nakon što je Billy animirao ljude iz Bosne i Hercegovine i dijaspore, skupljeno je 12.000 KM, a pošto to nije dovoljno, on se odlučio prodati automobil Golf VII GTI, kojeg je kupio prije nekoliko mjeseci.

“U frci sam s vremenom. Moram je spasiti. Auto će već danas oko 16 sati biti prodato. Dolazi čovjek iz Mostara. Kupim si bicikl i uživat ću”, kazao je Agić.

Dodao je kako ga najviše razočara kada ne može nekome preko noći pomoći i promijeniti život. Za sebe nema vremena, ali ne želi ništa više i ne traži.

“Samo daj Bože zdravlja, meni ništa ne treba”, poručio je Agić.

Komentari