Notes160x600
Rollup
BORBA protiv holesterola može biti samo prošlost uz pomoć OVIH metoda

BORBA protiv holesterola može biti samo prošlost uz pomoć OVIH metoda

Najpoznatija masnoća koja se nalazi u našem organizmu i koja je u suštini prisutna u bilo kojem segmentu životnih stanica jeste holesterol, sa kojom se ujedno i većina ljudi bori.

Možemo razlikovati dvije vrste i to dobri HDL i loši LDL holesterol. Povećana razina istog u krvi može prouzrokovati bolesti srca kao i moždani u srčani udar.

Da bi ste izbjegli mnoge lijekove i trovali vaš organizam istim tim, donosimo vam nekoliko prirodnih metoda koje pomažu u borbi protiv holesterola, kao i smanjenje razine holesterola.

1. Svježe vože i povrće su najvažniji sastojci koje morate unositi u organizam. Uz ovo se preporučuje i riba, žitarice ali i biljna ulja kao repica, maslinovo, a ujedno i orašasti plodovi.

2. Nije stvar samo u izboru hrane nego i u pripremi. Izbjegavajte prženo i pohano, a sa mesa uklonite kožicu i masne dijelove.

3. Lanene sjemenke su bogate omegom 3 koje smanjuju holesterol, a kašika sjemenki dnevno uklanja loš holesterol.

4.Vlakna koja su topiva itekako pomažu da se snizi holesterol i njihova apsorbacija u crijevima. Ova vlakna možete pronaći u ječmu, grahu, jabukama, zobi, i bobičastom voću.

5. Kontrola porcija pomaže pri smanjenju holesterola ali i gubite na težini. Pokušavajte uvijek da praktikujete jednu trećinu na tanjiru gdje će biti povrće, riža ili grahorice.

 

 

 

 

Komentari