Notes160x600
Rollup
Bijeli VEŠ ostaje bijel ukoliko ubacite samo OVO

Bijeli VEŠ ostaje bijel ukoliko ubacite samo OVO

Koliko puta ste se samo iznervirali zbog toga što nakon pranja odjeće vaš bijeli veš poprimi žutu ili sivu boju ?

Većina od nas ponekad zaboravi da odvoji bijeli veš od obojenog, ubaci u mašinu sve zajedno i nakon pranja dožive šok, jer je bijela odjeća poprimila raznorazne boje, ili je jednostavno požutila ili posivila.

Naravno tragate za raznim načinima kako da izbjegnete to nerviranje, i ukoliko želite da ostane savršeno bijela odjeća neće vam uopšte trebati nešto ekstremno.

Da postanete pravi mađioničar kada je u pitanju savršeno bijela boja odjeće, sve što će vam biti potrebno jeste nešto što koristite za glavobolju. To je ni više ni manje Aspirin.

Aspirin je poznat po tome što savršeno uklanja sve mrlje sa vaše odjeće, ali također je odličan i u vraćanju bijele boje odjevnim predmetima koji su postali sivkasti ili žućkasti.

Sve što treba da uradite jeste da rastopite pet tableta Aspirina po 300 miligrama u sedam do osam litara tople vode.

Nakon toga u tu otopinu ostavite veš koji želite ponovo da bude bijel kao što je bio prvobitno i ostavite da stoji preko noći.

Narednog dana taj isti veš uzmite i operite na uobičajen način, možete i ručno ili u veš mašini. Ukoliko se odlučite za veš mašinu opet stavite nekoliko Aspirina u mašinu.

Rezultati koje ćete dobiti jednostavno će vaš oduševiti, i ukloniti sve vaše brige tokom sledećeg pranja.
Postupak ponovite svaki put kada veš opet požuti ili posivi.

 

 

Komentari