Notes160x600
Rollup
Baka kojoj je 107 godina dala najbolji savjet za sve žene: Za zdrav i dug život od ove dvije stvari bježite

Baka kojoj je 107 godina dala najbolji savjet za sve žene: Za zdrav i dug život od ove dvije stvari bježite

Nije toliko neobično da postoje osobe koje su doživjele duboku starost, pa su prevalile i svoju stotu godinu, a uvijek se svi pitaju u čemu je tajna takvih ljudi.

Bez ikakve sumnje je da način života koji vodite i navike koje praktikujete najviše utječu na to, ali opet postoje tu i brojni drugi faktori koji su od većeg značaja nego što to mi uopšte mislimo. U današnjem članku vam donosimo priču o jednoj baki, koja je proslavila svoj 107. rođendan, a kada su je upitali u čemu je njena tajna, istakla je dvije stvari u svom životu.

Naime, ova baka nikad nije konzumirala alkohol, što je, po njenom mišljenju itekako utjecalo na to da je doživjela ove godine. Ona smatra da je alkohol veliko zlo koje uništava naše tijelo, ali povređuje i ljudi u našoj blizini i uništava ih psihički. Posljedice ostaju zauvijek, a odricanje alkoholnih pića joj nije toliko teško palo.

Druga stvar koju je navela bila je ta što je uvijek birala s kim će provoditi vrijeme. Ona je davno uvidjela da ako provodi dosta vremena sa osobama koje su negativne i koje šire takvu energiju, da će se to imati veći negativni efekat na nju i na njeno raspoloženje, nego da vrijeme provodi sama.

Ova baka je udovica dugo vremena, ali se navikla na samoću, a najveću sreću joj donosi njen unuk koji se brine o njoj, u čijem društvu uživa. Poručila je svima da se okruže ljudima koji će izvlačiti najbolje iz vas, te da je to recept za sretan život.

Komentari