Notes160x600
Rollup
50 žena koje su začele djecu u klinici saznale istinu koja ih je ostavila u nevjerici: Mislile su da su bili u pitanju anonimni donori, a sve vrijeme je to bio on

50 žena koje su začele djecu u klinici saznale istinu koja ih je ostavila u nevjerici: Mislile su da su bili u pitanju anonimni donori, a sve vrijeme je to bio on

Svakog dana iz cijelog svijeta nam stižu potpuno nevjerovatne priče koje nas na razne načine ostave bez daha.

Ponekad je to na pozitivan način, a ponekad baš i ostanemo bez teksta zbog svega što ljudima padne na pamet. Tako se nedavno jedna situacija koja se dogodila u Nizozemskoj proširila cijelim svijetom, nakon što je istina izašla na vidjelo. Naime, razlog zbog kojeg su svi ostali bez riječi, bio je kada se ispostavilo da je u jednoj klinici za neplodnost, dotični ljekar koristio vlastitu spermu za oplodnju i to istu je iskoristio 49 puta, pa je tako bez pristanka majki upravo on otac sve te djece.

Liječnik koji je preminuo 2017. godine je svim svojim pacijentima govorio da je korištena sperma anonimnih donatora, a niko nije slutio u to što je on tvrdio, sve dok preko DNA uzorka nije dokazano šta je zapravo taj doktor radio, iako je liječnikova udovica dugo vremena odbijala da da dopuštenje za analizu, sve dok sud to nije odobrio.

Što se tiče komentara na društvenim mrežama, blago rečeno je da su svi bili zbunjeni zbog čega bi neko uradio nešto ovakvo, te koji su bili motivi ovog ljekara. Ipak, preminuo je prije nego je mogao da odgovori na ta silna pitanja, a izgleda da će ipak neke stvari da ostanu neodgovorene po ovom pitanju.

Kako god, strašno je šta se sve dešava širom svijeta, a postojala je velika vjerovatnoća da se o ovom krajnjem nepoštivanju morala i etike nikad ni ne sazna. Kakvo je vaše mišljenje po ovom pitanju?

Komentari